Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.04.2012 09:58 - Една смела хипотеза, за произхода на г-н Sparotok
Автор: ejkobeshko Категория: Лични дневници   
Прочетен: 5331 Коментари: 16 Гласове:
2

Последна промяна: 07.04.2012 10:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
   

 
 
 
Здравейте,
както 
читетелите на блога ми вече знаят, обект на моите скромни научни изследвания е явлението "древно-българисти", като за свои непосредствен обект съм избрал, най-яркия представител на това течение в блог.бг - г-н Спараток.

Доколкото заниманията ми с това явление са научни, то струва ми се, необходимо е, понякога, в изследванията си да ползвам едно от най-красивите средства на научния анализ – хипотезата.

 

И ето, днес ви представям следната хипотеза: Спараток не е човек.

Спараток е бот – програма направена от любители на програмирането, залагащи в базата си данни всякакви сведения за траките и български език (тук бих бил благодарен на всяка помощ от по-сведующи люде, които да ме насочат към по-точния дял на програмирането, занимаващ се с подобни програми).


Какви са възможните аргументи „За”.

Текстовете на Спараток са дълги и на често, но чесно - в тях липсва единна логична нишка, която да ги държи като едно цяло. Донякъде приличат на превод от чужд език „изплют” (простете ми ненаучния израз) от безплатен интернет преводач. Единственото общо между постовете, е твърдението че траките са българи, което може да се обясни с заложената основна функция в програмата.

 

Аргумент против е фактът, че коментари под иметоSparatok се появяват под постовете, които, без да блестят с изящество, несъмнено са човешко дело.

 

Че са човешко дело, считам за безспорно, тъй като в тях (коментарите) присъства нещо, което напълно липсва в постовете – логика.

 

Възможно е обаче, някой от компанията програмисти да е натоварен със задължителния човешки фактор – писането на коментарите; в този смисъл, аргументът „За” не е напълно оборен.

 

Хипотезата заслужава своето обмисляне и бих бил щастлив на всякакви мнения от ваша страна!

 

 

П.П.

Надявам се отчитате и разликата между избрания от мен подход – служенето с хипотеза; и избрания от Спараток – безспорното твърдение.

Това отличава научността от нейната липса. 




Гласувай:
11



1. ka4ak - историческите факти,които има и продължаваме да намираме в нашата земя,не могат да се оборят с хипотези !
07.04.2012 11:05
Сигурно е приятно да гъделичкаш егото си,но фактите са си факти,след като могат да се датират с точност!Нищо не идва случайно,от древността и самия факт,че пишеш тук,е още едно доказателство!:)
Усмихнат да е денят ти!
цитирай
2. ejkobeshko - Уважаеми г-н Качак,
07.04.2012 12:05
в вашия коментар има две изречения. Първото от тях е напълно безсмислено, във второто, казвате велика истина.

Оставаме на страна дали си гъделичкам егото или не; и да е така, моят гъдел не води до връзване на младежи за легла и пребиването им до смърт (само като привер, за да видите колко по опасни хора има).

Проблемът на първото ви изречение идва от това, че същото разкрва, че вие не четете Спароток повече от заглавията му. В противен случай щяхте да знаете, че последният се занимава и доказва българския произход на траките не със артефакти намиращи се в земята, а чрез нашия език, като открива различни аналогии.
Аналогията, г-н Качак никога не е артефакт с физически характерискити, които да можеш да измериш и датираш точно; аналогията винаги е несигурна и оспорима и в този смисъл далеч не притежава сигурността на точно датираните факти (отделно, но да не навлизам в детайли, какво като датираш с точност едно керамично гърне, да не би да започва да ти пее на тракийски?)

Във второто си изречение обаче, г-н Качак, вие казвате една велика историческа истина - наистина, самия факт че пиша е доказателство! Това е така. Писмеността е велико доказателство; всеки текст е доказателство за древността, този мой коментар е възможен само след като е бил написан вашия коментар, вашия коментар - само след моя пост, моя пост само след писанията на Спараток; писанията на Спараток....не знам, нали затова ги изследвам - търся причината за тях.
Но наистина вярвам, света днес е възможен единстевно и сам озаради сведта вчера.

При всички положения обаче, много историческа истина писанията на Спароток не дават, защото не отговарят на най-важния исторически въпрос - защо днес живеем в света, в който живеем?
цитирай
3. ka4ak - Добър анализ и за това,просто ще цитирам един мой отговор:
07.04.2012 12:34
14.02.14.14"Подмяната на ценностната ни система и лишаване от родовите корени,противоречи на всичко това което във вековете е запазило името БЪЛГАРИЯ,непроменено!!!
Кубрат ни е завещал снопа със съчки!!!Предците ни са си пожелавали ЗДРАВЕ и нищо друго!От Траките,сме наследили правенето на вино и се е родила чудната дума НАЗДРАВЕ!!!По твойта част,имаме ЗДРАВЕЦ!!!Разбираш ли тънката линия,която е провела нацията,през вековете?!!!
Влюбването и любовта,са прекрасни,но ако не си ЗДРАВ,ще бъдат ХИМЕРА!A за да не се опиянчаваш,предвидливо са му отрязали носът!!!
Така че,от още по старите българи:НЕКА БЪДЕ СВЕТЛИНА!!!:)))"
цитирай
4. ejkobeshko - Всичко това е много хубаво,
07.04.2012 12:56
само дето няма как да сме наследили виното от хората, които според уважаемия Спароток са неследили нас!

Виждаш ли що за кретенско объркване се получава, когато започнеш да фалшифицираш историята си (което е основното ми подозрение спрямо уважаемия Спароток)

Все пак по хипотезата, имаш ли аргументи и какви, за оборване на твърдението, че Спароток е бот?
цитирай
5. ka4ak - Това е твоя хипотеза,която трябва да доказваш!
07.04.2012 13:20
Тук си се нарекъл Ежко Бежко,а при мен,към анонимните се обръщам с Е.Т.като съм се възползвал от Стивън Спилбърг и неговия филм ИЗВЪНЗЕМНОТО E.T. the Extra-Terrestrial,защото най точно определят полът на анонимния!
Приятно пътешествие!:)
цитирай
6. ejkobeshko - Помощ, никога не е излишна Качак,
07.04.2012 13:31
който си не нарекъл Качак, което е вид евтина дрога, защото така най-точно се определя характеристиката на евтината дрога

Благодаря за пожеланието
цитирай
7. ka4ak - Пак бъркаш!
07.04.2012 13:45
99. ka4ak - @87 качак е беглец на турски
30.04.2009 06:40
През далечната 1689г моя пра,пра,пра.....дядо,е убил
турско заптие,което се опитало да насили пра,пра,пра..... баба ми и колкото и да е чудно,не са го убили,а са го осъдили на доживотно заточение в Диарбакър/популярно у нас
Диарбекир/.Явно е имал потенциал,защото успява да избяга,да премине 2000 километра пустиня да се справи с преследващите го турски потери и след като се завърнал,всички започнали да му викат КАЧАК, КАЧАКА и от там ми е и фамилията-Качаклиев!
цитирай
8. ejkobeshko - Ха ха
07.04.2012 14:01
чудесна фамилна легенда
цитирай
9. shtaparov - Защо трябва да се пречи?
08.04.2012 20:32
Бая ви Ежкова работа е занимаването с подобен род хипотези,ми се струва. Сигурен съм,че който и от нас да поиска среща с Павел Серафимов (Спароток),ще я получи безпроблемно и ще може да се убеди дали е така както е писано по-горе или не е.Но това не е най-важното: важно е да работим за България,а не против нея. Човекът работи за България- защо му пречите? Вие не сте ли Българин? Няма ли случайно нещо фанариотско или Сиктеридско в произхода Ви? На кой нормален Българин освен на някой гръкоментак ще му хрумне да пречи на хората,които усърдно работят за славата и величието на Родината???
цитирай
10. ejkobeshko - Простете,
09.04.2012 17:09
аз не работя за величието на родината или пък за нейната слава; аз работя за историческата истина.
Пред славната история предпочитам истинската - тя е далеч по-полезна!
Не смятам, че с лъжа може да се постигне нещо повече от лъжа
цитирай
11. brig - аз не работя за величието на роди...
26.04.2012 21:13
ejkobeshko написа:
аз не работя за величието на родината или пък за нейната слава; аз работя за историческата истина.
Пред славната история предпочитам истинската - тя е далеч по-полезна!
Не смятам, че с лъжа може да се постигне нещо повече от лъжа


В лъжи вярвате вие.
И един въпрос да не си joysii?
цитирай
12. ejkobeshko - В лъжи вярвате вие. И един въпрос ...
27.04.2012 00:57
brig написа:

В лъжи вярвате вие.
И един въпрос да не си joysii?


Думите на уважаемия, Спороток не са, низпослание Божие, че да приемам всичко казано от него, като откровение и съответно, вярата ми в нещо не може да бъде аргумент ва един научен спор.

Относно въпроса ви - нямам никаква идея.
цитирай
13. joysii - Хахахаха, да не сте Джойси? Еж, ...
27.04.2012 21:31
Хахахаха, да не сте Джойси?
Еж, ама Вие не разбирате,приятелю - тук е задължително да боготворите Спароток. Иначе веднага Ви заклеймяват като българомразец,мижитурка,бездушен човек...и.т.н. местни елементаризми.
И най -интересното е, че това не го прави самият Спароток, ами онова стадо дето непрекъснато търчи след него и блее в умиление лозунги в негова чест.
Поздрави и смело!
цитирай
14. aristotelis - БРАВО, ГОВОРИШ ГРЪЦКИ! 3. ka4ak -Влюбването и любовта,са прекрасни,но ако не си ЗДРАВ,ще бъдат ХИМЕРА!
16.05.2012 16:09
Химера е древно чудовище от гръцката митология. Най-ранният извор по този въпрос, поетът Омир, съобщава, че Химера (на гръцки означава „млада коза”) „била огнедишащ звяр, с лъвска глава, опашка на дракон, с козе туловище, яростна бълваща струя голяма от огън разпален”. Хезиод, който пише век по-късно, се съгласява, че тя била страховито създание и я прави още по-свирепа, като ѝ добавя още две глави (козя и змийска). Където и да идела (а тя ходела навсякъде, където поиска), Химера опустошавала всичко и разкъсвала хора и зверове. Според легендата Химера е била родена от чудовищата Тифон и Ехидна. Като малка била любимо животно на царя на Кария, древна страна в днешна Турция. Тъй като обаче не можели да я усмиряват, скоро тя нападнала съседна Ликия. Бълвайки огън и дим, изгаряйки всичко по пътя си и отнасяйки жени, деца и добитък, Химера била непобедима. Страбон (XIV, 665) сочи планината Крагос в Ликия като местообитание на Химера.

Химера има глава на лъв, тяло на козел и опашка на змия. Според други митове и имала 3 глави — на лъв, козел и змия — всяка от които е бълвала огън, а тялото ѝ в началото е на лъв, по средата на козел, а в края — на змия. Смята се, че е Химера е живяла близо до днешния град Кемер — на около 60 км от Анталия, Турция. Според една от версиите Химера е майка на Сфинкс и Немейския лъв от брат си Орфо. Химера е била убита със стрела от героя Белерофонт, който бил на своя летящ кон Пегас. Митове за Химера има в "Митологическа библиотека" на Аполодор IX, 1), "Енеида" на Вергилий (кн.6), Омировата "Илиада" (кн.6), "Метаморфози" на Овидий (4, 4) и "Теогония" на Хезиод.

В преносен смисъл химера означава „невъзможно желание, фантазия“. В скулптурата химера се наричат фантастичните чудовища.




цитирай
15. theprince - ...
20.07.2012 18:31
Доставя ли ви удоволствие да плюете по хората,толкова е жалко...
цитирай
16. peleto17 - празнодумство
27.09.2012 17:55
пишете, пишете и по същество нищо, за съжаление.
съветът ми е да си намерете някаква цел в живота. критиката само ще ви унищожи, а безспорно не сте глупав.
останете си със здраве.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: ejkobeshko
Категория: Лични дневници
Прочетен: 72958
Постинги: 10
Коментари: 91
Гласове: 78
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031